Dünyanın en büyük koşu etkinliği olan Wings for Life World Run'da Türkiye etabının kazananları belli oldu. Bu etkinlik, omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmaları desteklemek için düzenleniyor. İstanbul Kuruçeşme'de gerçekleşen koşuda, Ankara, Isparta, Bursa, İzmir ve Mersin'deki koşularla birlikte toplam 6.033 kişi koştu.

Kadınlar kategorisinde birinci olan isim Kumsal Pınargözü, 32.91 kilometrelik bir mesafe koşarak galibiyete ulaştı. Erkekler kategorisinde ise birinci olan Yılmaz Tongül, 52.51 kilometrelik bir mesafeyle zafere uzandı. İstanbul'daki fiziksel koşuda erkekler kategorisinin birincisi ise 48.90 kilometre ile Halil Yaşin oldu. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya, kazananlara ödüllerini takdim etti.

Semra Çetinkaya, "Hiç tanımadığımız insanlara umut olmanın değerli olduğunu" belirterek duygularını ifade etti. Kendisi de bir omurilik felçlisi olan Çetinkaya, omurilik felcine dikkat çekerek, trafik kazalarında emniyet kemeri kullanımının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, organizasyonun önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğine inandığını dile getirdi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı sahaya indi! Kayserispor Başkanı Ali Çamlı sahaya indi!

Milli tekvandocu Kübra Dağlı da organizasyonun büyüyerek devam edeceğine inandığını söyledi. Red Bull sporcusu olarak katıldığı etkinlikte, omurilik felçlileri yararına koşmanın önemine değindi.

Ralli şampiyonu Ali Türkkan ise organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Omurilik Felçlileri Derneği için yapılan bu sosyal sorumluluk projesinin önemine vurgu yaparak, organizasyonun herkes için mutluluk verici olduğunu ifade etti

Kaynak: DHA