Türkiye'nin en heyecanlı derbilerinden biri olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet, bu akşamki 2023 Turkcell Süper Kupa maçında bir kez daha alevleniyor. Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak müsabaka, futbol tutkunlarını ekrana kilitleyecek. ATV kanalı, bu önemli mücadeleyi canlı yayınlayacak.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Yunanistan ekibi Olympiakos ile oynayacağı maçın ertelenmesini talep etmesine rağmen Süper Kupa'nın ertelenmemesi üzerine sarı-lacivertli ekip, 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkacak.

İki takımın maç kadroları şu şekilde:

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu lider tamamladı Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu lider tamamladı

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Berkan, Torreira, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Fenerbahçe (U19): Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan, Çağrı

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bugüne kadar Fenerbahçe ile üç kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlardan üçünde de rakibini mağlup etti.

Süper Kupa'da karşılaşacak olan iki takımın bu sezonki performansları da dikkat çekici. Ligde şampiyonluk için mücadele eden Galatasaray, 31 lig maçında sadece 20 gol yiyerek en iyi savunma yapan takım konumunda. Fenerbahçe ise aynı süreçte ligde 83 gol atarak en golcü ekip olarak öne çıkıyor.

Tarihte 399. kez karşılaşacak olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabette galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Ancak, son yıllarda Galatasaray'ın avantajlı olduğu görülüyor.

Süper Kupa'nın tarihinde 7. kez karşılaşacak olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet, futbolseverleri ekrana kilitleyecek.

Kaynak: haber global