Hasta sokak kedisi kendi ayağıyla veterinere gitti Hasta sokak kedisi kendi ayağıyla veterinere gitti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumunda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman ve Şırnak illeri için sarı kodlu uyarı yayımlandı.

Genel olarak ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Kaynak: haber global