MHP Milletvekili Hilmi Durgun'un, İsrailli tarım şirketi Haifa'nın Türkiye'deki faaliyetlerini yürüten Agrosel firmasının sahibi olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan'ın paylaştığı bilgilere göre, Durgun, Agrosel firmasının Türkiye ayağının sahibi konumunda.

Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır

Durgun'un, milletvekili olmadan önce sosyal medya hesaplarından Agrosel'in reklamlarını yaptığı görülüyor. MHP Antalya Muratpaşa İlçe Yöneticiliği, Antalya İl Başkan Yardımcılığı ve Antalya İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Durgun, 2023 Genel Seçimleri'nde MHP'den milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

Ayrıca Durgun'un, sosyal medya hesabından Gazze ile ilgili yaptığı paylaşımlar da dikkat çekiyor. Bir paylaşımında, "Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir" ifadelerini kullanıyor.

Durgun'un, MHP lideri Bahçeli'nin konuşmasına referans verdiği bir diğer paylaşımında ise "Devletim istesin, milletim destek versin ve şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze'deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için, yola revan olmazsam namerdim” diyor.

Kaynak: gazete duvar