Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 28’e Yükseldi Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 28’e Yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'teki özel bir sağlık kurumunda hekime yapılan saldırganlık vakasıyla alakalı bir paylaşım yaptı. Saldırganlardan 3 bireyin hapsedildiğini belirten Koca şu ifadeleri kullandı:
"Gaziantep’te bir özel sağlık kurumunun acil servisinde 19 Ağustosta yaşanan şiddetten dolayı tutuklu suçluların  rakamı üçe çıktı. Üç şahıs daha kuşkulu sıfatıyla sağlıkta şiddet hadisesi soruşturmasına dâhil edildi. Hakkkın, sağlık çalışanlarımız için güven teşkil edecek biçimde tecelli edeceğine inanıyoruz.

Başından yaralanıp yoğun bakımda rehabilitasyon gören, ayrıca aldığı darbe sebebi ile böbrek rahatsızlığı yaşayan hekim dostumuz, rehabilitasyonu bitirilerek taburcu edilmiştir. Tüm sağlık çalışanları ismine kendisine tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Sağlıkta insan kaynağımız bizim en kıymetli varlığımız. Kabahatlilerin cezasız kalması düşünülemez."

OLAY  ÖNCESİ

Yüksek ateş şikayeti ile Gaziantep'teki özel sağlık kurumuna getirilen bir çocuğa damar yolu açılmak istenmişti. Çocuğun damar yolunun geç açılması mazeretiyle yakınları acilde vazifeli hekim Esadullah Beğoğlu’na hakaretler ederek saldırmıştı.Demir sopa ve kemerlerle yapılan atakta Beğoğlu ve sağlık müessesesinin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ile güvenlik misyonlusu Gökhan Hacı Yunus yaralanmıştı. Demir sopalar ile başına defalarca vurulan Esadullah Beğoğlu, ağır bir şekilde yaralanarak, Gaziantep Üniversitesinin Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmişti.

HASTANENİN ÖNÜNDE 20 KİŞİDEN OLUŞAN GRUP SALDIRDI

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra yaşadığı korkuyu anlatan Esadullah Beğoğlu, "Sağlık Kurumu acil ünitesinde nöbetteydim. Yüksek ateş, kusma ve akışkan kaybı mazeretiyle bir çocuk sağlık kurumuna getirilmiş ve serum tedavisini istemişler. Hemşire arkadaşlarım damar yolunu bir kez sınamışlar; bulamamışlar. Bunun üzerine acil ünitede haykırıp, çağırıp dışarı çıkmış. Biz de o sırada öbür acil doktoru ve gece müdürü ile çay almak için sağlık kurumu bahçesine çıkmıştık. Bu sırada çocuğun babası telefonla birilerini arayıp, sağlık kurumuna çok rakamda adam toplamış. Bizim bundan haberimiz yok. Zira kendisi ile rastgele bir kavgamız, laflı müzakeremiz olmadı. Bir anda sağlık kurumu önünde 20 birey saldırdı. Kemerlerle, demir sopalarla saldırdılar. Canımızı güç kurtardık. Kafamda 15 dikiş var. Omuz ve boynumda yara izleri var. Kolumu ısırdılar. Sırt tarafında ve kalçalarımda demir sopanın ve kemerin izleri var" dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi