Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Gazze'deki son gelişmelere göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı endişe verici bir şekilde artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamalara  göre ölü sayısı şimdiye  kadar 4 bin 137'ye yükseldi, aynı zamanda binlerce kişi yaralandı.

Bu çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze'de art arda düzenlenen hava saldırıları ve karşılıklı atılan roketler sonucu, sivil halkın da aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Filistin'deki sağlık hizmetleri, yaralılara yardım etmek ve ölülerle başa çıkmak için büyük bir baskı altında.

Uluslararası toplum, Gazze'deki bu şiddet olaylarının sona ermesi ve tarafların müzakerelere başlaması için baskı yapmaya devam ediyor. Ancak şu ana kadar taraflar arasında anlamlı bir ateşkes sağlanamadı ve bu nedenle Gazze'deki ölüm ve yaralanma sayısı her geçen gün artıyor.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi