Ukrayna'da Savaş Kızışıyor: Rusya Harkiv'de 5 Bölgede Kontrolü Ele Geçirdi Ukrayna'da Savaş Kızışıyor: Rusya Harkiv'de 5 Bölgede Kontrolü Ele Geçirdi

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 149 güne ulaşırken, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor ve bölgeye yardım ulaştırılamaması nedeniyle büyük bir "insani felaket" yaşıyoruz. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, iki çocuğun daha yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünü söyledi. 

'DAHA FAZLA 6 ÇOCUK HER ZAMAN AÇLIKTAN ÖLEBİLİR' 

İsrail'in engelleri nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze Şehri'nde açlıktan ölen çocukların sayısının 15'e yükseldiğini kaydeden Kudra, her an 6 çocuğun daha aç ölebileceği uyarısında bulundu. 

Kudra, "İşgal altındaki İsrail, Gazze halkına karşı yeni bir savaş başlattı ve bu, açlık savaşıdır. İsrail'in açlık savaşı sonucunda özellikle çocuklar arasında ölümler artıyor ve çok sayıda çocuk var" dedi. Yoğun dikkat kursları. Açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olanlar." dedi. 


'SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN YETERSİZ' 

İsrail'in insani yardım kuruluşlarının yardım çabalarını engellediğini öne süren Kudra, "Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sistemi, özellikle Kemal Advan Hastanesi'nin hizmet dışı kalmasından sonra tamamen yetersiz durumda." 

UNICEF 19 Şubat'ta, Gazze Şeridi'nde çocuklar ile hamile ve emziren kadınlar arasında yetersiz beslenmenin hızla artmasının, özellikle Gazze'de devam eden yıkıcı savaş göz önüne alındığında, sağlıkları için "ciddi bir tehdit" oluşturduğu konusunda uyardı. 

Gazze Sağlık Bakanlığı en son 29 Şubat'ta Gazze'nin kuzeyinde yetersiz beslenme ve susuzluktan ölen çocuk sayısının 13'e yükseldiğini açıklamıştı. 

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 152 sağlık kuruluşuna saldırarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

Kaynak: Karar