AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Gazze hükümeti basın ofisi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybeden gazetecilere ilişkin açıklama yayınladı.

NBC News'in haberine göre Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Filistinli gazeteci Ali Salim Ebu Acve'nin Gazze'de çalışırken İsrail'in bombardımanında hayatını kaybettiği belirtildi. Ebu Acve'nin ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diledik.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısının 110'a yükseldiği bildirildi.

ABD merkezli kar amacı gütmeyen ve kendi çetelesini yapan Gazetecileri Koruma Komitesi (CJP), çatışmaların başlamasından bu yana 77 gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü bildirdi. Bunlardan 70'i Filistinli, dördü İsrailli ve üçü Lübnanlıydı.

Öte yandan Times of Israel ve The Jerusalem Post, Abu Acve'nin 2004 yılında suikasta uğrayan Hamas'ın kurucusu ve imamı Şeyh Ahmed Yasin'in yeğeni olduğunu iddia etti.

Kaynak: KARAR