Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü! Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü!

İsrail, Gazze Şeridi'ni son 30 gündür hastane, okul, ambulans ve sivil yerleşim bölgelerini ayrım yapmaksızın bombalamaya devam ederken, İsrailli yetkililerden dünyayı sarsan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aşırı sağcı Otzma Yehudit partisinden Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu, Kol Berama Radyosu'na röportaj verdi. Eliyahu, bölgeye atom bombası atılma olasılığına dair soruya, "Bu olasılıklardan biri" yanıtını verdi. Gazze'ye insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasına da değinirken, "Nazilere insani yardım göndermeyiz" ifadesini kullandı. Gazze Şeridi'nin İsrail tarafından işgal edilmesi ve yerleşim yerlerinin inşa edilmesi gerektiğini savunan Bakan Eliyahu, Filistinlilere ne olacağı sorusuna ise, "İrlanda ya da çöllere gidebilirler" şeklinde yanıt verdi. Gazze'nin varlığının haklılığını reddeden Eliyahu, Filistin bayrağı taşıyanların yeryüzünde yaşamaya devam etmemesi gerektiğini savundu.



Eliyahu toplantılardan uzaklaştırıldı

Amichai Eliyahu'nun bu açıklamalarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından hükümet toplantılarından süresiz uzaklaştırıldı. Eliyahu'nun iddialarını hızlı bir şekilde yalanlayan Netanyahu, "Bakan Eliyahu’nun açıklamaları gerçeklikten uzak. İsrail ve savunma kuvvetleri koordine bir şekilde çalışıyor" şeklinde açıklamada bulundu.



“Netanyahu, bakanın görevine hemen son vermeli”

Amichai Eliyahu'nun bu açıklamaları İsrail içinde de büyük tepki çekti. Muhalefet lideri Yair Lapid, bakanı tenkit eterek “Sorumsuz bir bakanın yaptığı vahim ve delice bir açıklama” ifadesini kullandı. Eliyahu’nun açıklamalarının İsrail’in beynelmilel imajına hasar verdiğini laflarına ilave eden Lapid, “Hükümette fazlalık yanlılarının bulunması, bizi ve niyetlerimizi riske atıyor. Netanyahu, bakanın vazifesine hemen son vermeli” dedi.
 

Eleştirilere karşı geri adım atan Eliyahu ise, bölgeye atom bombası atılması yönündeki açıklamalarının mecazi bir ifade olduğunu öne sürdü.(İHA)

Editör: Haber Merkezi