Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi! Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi!

'Gazze'ye Destek İçin Varşova'da 'Acımızı Haykırıyoruz' Etkinliği Düzenlendi'

Polonya'nın başkenti Varşova'da yaşayan Filistinliler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları kınamak amacıyla düzenledikleri "Acımızı Haykırıyoruz" adlı etkinlikte bir araya geldi. Şato Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları sergilenirken, İsrail işgali altındaki Filistin'deki günlük yaşamı anlatan bir film gösterimi yapıldı. Filistinli doktor Waleed Abumoamar, Polonyalılara Filistin'deki durumu anlatarak, medyanın İsrail ve ABD propagandasına maruz kaldığını belirtti.

Abumoamar ayrıca, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Filistin'e sağladıkları destekten ötürü teşekkür ederek, Erdoğan'a seslenerek Ukrayna'ya sağlanan yardımlar gibi Filistin'e de askeri ve insani yardım talep etti. Abumoamar, özellikle TSK himayesinde bir gemi aracılığıyla Gazze'ye yakıt temini sağlanması talebinde bulundu.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi