Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

Bursa Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ‘Manastır’ olarak bilinen Cumhuriyet mahallesine alternatif bir ulaşım aracı olarak asansör yapacaklarını söyledi. Ötekileştiren ve ayrıştıran siyasetten uzak durduklarını kaydeden Sertaslan, yurttaşlardan olumlu dönüş aldıklarını belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Gemlik'teki MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi'nin kapasite genişletme ve buna bağlı deniz deşarjı projesine onay vermesine tepki göstermişti. Gemlik halkı ve çevrecilerin katılımıyla düzenlediği basın açıklamasında, onay verilen projeye göre saatte 5 bin 500 metreküp suyun soğutma amaçlı kullanılacağını belirten Sertaslan, "Bu miktar, 120 binlik Gemlik nüfusunun bir günde tükettiği su miktarının tam yedi katı. Soğutma amaçlı kullanılan su ısıtılmış olarak denize tekrar verilecek. Müsilajın sebebi de suyun sıcaklığındaki değişimdi. Dünyada son 30 yılda ortalama deniz suyu sıcaklığı 1,5 derece, Marmara'da ise 2,5 derece artmıştı. Aradaki o farkı, denize kıyısı olan işletmeler yapıyor. Bundan sonrası bu şehre fazla gelir. Geleceğimiz için buna hep beraber dur dememiz gerekiyor” demişti.

Uğur Başkan Sertaslan, belediyenin çalışmalarını ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Sertaslan, satır başlarıyla şunları söyledi:

YOKSULLUKLA MÜCADELE EDİYORUZ: “Önce sorunları tespit ediyoruz. İnsanın hayatında, gündelik yaşamında yanında olma gayretiyle onların ne problem yaşadığına, hangi anlarda zorluk yaşadığına, hangi grupların dezavantajlı olduğuna bakıp onların o eksiğini gidermek adına işler gerçekleştiriyoruz. Bunu, beton temeller üzerine yükselen binalardan çok daha kıymetli buluyoruz. Engellilerin yanında olmaya çalışıyoruz. Kadınların, öğrencilerin, gençlerin, yaşlıların yanında olmaya çalışıyoruz. Tabiatın yanında olmaya çalışıyoruz, sokak hayvanının yanında olmaya çalışıyoruz. Derdimiz zorumuz, daha iyi bir yaşam koşuluna sahip olabilmelerine olanak sağlamak. Bunun için bir şeyler yapmak. Yoksullukla mücadele ediyoruz. Bugünün en temel sorunu bu. Temel gıdaya erişime destek vermeye çalışıyoruz. Halk büfeleri açıyoruz. Halk marketlerde onurlu bir şekilde sosyal devletten yararlanmasına imkân veriyoruz. Öğrencilerimizi destekliyoruz. Kadınlarımızı, yaşlılarımızı biraz daha rahat yaşayabilecekleri bir şehirde ikamet ettirmeye çalışıyoruz. Elbette bunun dışında da söz verdiğimiz işler vardı. Onları da yapmaya devam ediyoruz.

TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR, TEKER TEKER TAMAMLIYORUZ: ‘Zamanın ruhunu yakalamak’ demiştik biz; inanıyorum yakaladığımıza. Tıkır tıkır çalışıyoruz, teker teker tamamlıyoruz. Aslında çok sevdiğim ve benimsediğim bir slogan, CHP tarafından ortaya çıkartılan. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım da böyle. Geri dönüşler son derece iyi. Bunu hem kamuoyu araştırmalarıyla görüyoruz ama vatandaşın teveccühü ile görüyoruz. Gözlerinde bize bakarken ortaya çıkan ifade ile görüyoruz. Kendi kardeşine, çocuğuna sarılır gibi sarılmasıyla anlıyoruz. Zamanın ruhunu yakaladık. Temel ihtiyaçların ne olduğunu, nasıl ona destek olacağımızı biliyoruz. Afet oluyor, yanlarında oluyoruz. Belediyenin işi değil. Tarım sorun yaşıyor, dolu yağıyor, biz oradayız. Ucuz, kaliteli gıdaya erişmekte zorlanıyor; seralarımızla, marketlerimizle yurttaşın yanındayız. Geri dönüşler de çok iyi, çok mutluyuz.

MANASTIR’A ASANSÖR İNŞA EDİYORUZ: Çok yakın zamanda ihalesini bitireceğimiz bir işimiz var. Gemlik’in Manastır diye bilinen Cumhuriyet mahallesinde çok ciddi bir nüfusun da bulunduğu bir alana alternatif bir ulaşım aracı getiriyoruz. Asansör yapıyoruz. Sahilden bir üst kottaki bu mahalleye artık yurttaşımız, bir vasıtaya ihtiyaç duymadan gidebilir duruma gelecek. Bu, müjdemiz olsun onlara. Bu yıl tamamlayacağımız işlerden biri.

ÜNİVERSİTEYE 2 AMFİ, 1 KAFETERYA VE SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ: Gençlerin, öğrencilerin yanındayız. Yurt bulamadıklarında evlerimizi açıyoruz ama daha iyi bir eğitim alabilsinler diye şu an üniversitenin içerisinde iş teslimi yapmak üzereyiz. İki amfinin, kafeteryanın, sosyal tesisin bulunduğu bir alan inşa edeceğiz. Onun da çok yakında temel atması var. Onun da sözünü vermiş olalım buradan.

ÖTEKİLEŞTİREN SİYASETTEN UZAK DURUYORUZ: Farklı bir partide olsak çok daha iyi olabilirdi. Projeleri çok daha kısa sürede yapabilirdik. Elbette farklı bir partide siyaset yapıyor olmak bir sonuç doğuruyor ama yine de o kamplaşan, kutuplaşan, ayrıştıran, iten, ötekileştiren siyasetten uzak duruyor olmamız bir karşılık da buluyor. Görece, biraz zahmetli de oluyor olsa biz iktidar partisinden de bu anlamda, büyükşehir belediyemizden de destek alıyoruz, alabiliyoruz.”

Kaynak: anka