Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

Dün ons altının fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle birlikte değer kazanan gram altın, günü 1968 lira karşısında yüzde 0,06 yükselişle tamamladı. 1971 liradan işlem görüyor.Saat 10.15'te çeyrek altın 3.300 liradan, Cumhuriyet altını ise 13.450 liradan satılıyor.

FED'İN FAİZ ARTIŞINA GEÇ BAŞLAMA BEKLENTİSİ


Bugün altı günlük düşüş serisini kıran ons altının fiyatı şu anda %0,1 artışla 1993 doları seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine beklenenden daha geç başlayabileceği yönünde artan beklentilerin emtia fiyatlarını etkilediğini ve yoğun veri programının bugün haberlerin odak noktası haline geldiğini ve yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi.

Yatırımcılar ayrıca Federal Reserve yetkililerinin sözlü yönlendirmelerini de yakından takip ediyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, önümüzdeki aylarda enflasyonun hafif yükselebileceğini ancak bunun hedefe dönüş yolu ile tutarlı olacağını söyledi.

Goolsbee, para politikasının mevcut duruşunun oldukça kısıtlayıcı olduğunu ve Fed'in çok uzun süre kısıtlayıcı kalması halinde istihdam hedefi konusunda endişelenmek zorunda kalacağını söyledi.

Analistler, bugün ülkede veri gündeminin yoğun olacağını, ABD'de haftalık işsizlik başvurularının yanı sıra yurt dışında da sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranına ilişkin verilerin takip edileceğini söyledi. Teknik olarak, bir ons altın fiyatının 2,10 dolar ve 2.000 dolar seviyesi 1990'ların ve 1990'ların dirençleridir. 1980 dolar seviyelerinin destekleyici bir pozisyonda olduğunu belirtti.

Kaynak: HABERLER.COM