Gümüşhane Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek duygusal bir tepki gösterdiler. Filistinli öğrenci Ali Hasan Sukkar, yaşadığı büyük acıyı paylaşarak, "Ailem orada, akrabalarımız, dostlarımız öldürüldü. Ailemden 21 kişi şehit oldu. Sadece Müslümanlardan değil, tüm insanlardan destek bekliyoruz," dedi.

 Üniversite kampüsünde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya gelindi. Camide yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, Rektör Halil İbrahim Zeybek, akademisyenler ve öğrenciler Filistin halkı için dua etti. Namazın ardından, 71 farklı milletten gelen yabancı öğrenciler, Filistin bayrağı açarak İsrail'i protesto ettiler. Etkinlik sırasında Kur'an-ı Kerim okundu ve bazı öğrenciler gözyaşı döktü.

  Filistinli Ali Hasan Sukkar ve Çadlı öğrenci Boubakari Oumarou, birlikte bir yazılı basın açıklaması okuyarak Filistin'e destek çağrısında bulundular. Sukkar, duygusal bir şekilde ülkesinin yaşadığı acıyı anlattı. Oumarou ise Müslüman veya Hristiyan olmanın, Filistinlileri desteklemek için gerekli olmadığını vurgulayarak, "Sadece Allah'a inanan biri olmanız yeterli. HZ. Ali 'Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun' demiştir. Biz de bu adaletsizliğe sessiz kalamadık. Elimizden geleni yapmak istiyoruz," dedi.

 Diğer öğrenciler de Filistin'deki acıları yüreklerinde hissettiğini ve İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadığını ifade ettiler. Dualarını, Gazze'deki saldırıların sona ermesi için yaptıklarını belirten öğrenciler, Filistinli kardeşlerinin yaşadığı acının son bulmasını dilediler.

  Mısırlı öğrenci Asim Timraz ise duygularını dile getirerek, sadece Müslümanlar değil, farklı dinlere inanan arkadaşlarının da bu acıyı paylaştığını ve İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadığını söyledi. Hristiyan arkadaşlarının da bu adaletsizliği kabul etmediklerini belirtti ve Filistin'e yönelik bu tür saldırıların dünyada hiç olmadığına dikkat çekti.(sondakika)

Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Editör: Haber Merkezi