Sabah saatlerinde İstanbul'da yağışlı hava nedeniyle trafik yoğunluğu arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik haritası verilerine göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 56'ya, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 83'e kadar yükseldi. Kent genelindeki trafik yoğunluğu ise yüzde 67 olarak ölçüldü.

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında her iki yönde ağır trafik yaşanırken, TEM Otoyolu'nda Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeler arasında trafik akışı yavaşladı.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik sıkışıklığı yaşanmaya başladı. Avrasya Tüneli gişelerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Avrupa Yakası'nda, D-100 kara yolunun Edirnekapı, Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu, Çağlayan ve Beylikdüzü mevkilerinde çift yönlü bölgesel yoğunluklar gözlendi. TEM Otoyolu'nda Bahçeşehir'de Ankara istikametinde ve Haramidere'deki bağlantı yolunda araçlar zor ilerledi.

Başakşehir’de sanayi sitesinde bomba Başakşehir’de sanayi sitesinde bomba

Beylikdüzü-Büyükçekmece yan yolunda sabah saatlerinde meydana gelen maddi hasarlı kaza da trafik akışını olumsuz etkiledi.

Toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı. Metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarında binmek için turnikelerden geçenler kalabalıkla karşılaştı. Metrobüs hattının Altunizade durağı ile M-5 Üsküdar-Samandıra Metro hattında Altunizade yönünde sıkışıklık gözlendi. Uzunçayır metrobüs durağında, metro ve İETT otobüslerine aktarma yapmak isteyen vatandaşlar da kalabalık oluşturdu.

Kaynak: karar