Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, imar affı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yabancı uyruklulara arazi satılmasının kaldırılması gerektiğini belirten Ortaylı, "Ülkenin nüfusu maalesef arazilerin hoyratça kullanılmasına müsait değil. Sevgili vatanımızın toprakları ve kıyılar, bir imtiyaz olması gereken Türk vatandaşlarının bile ihtiyaçlarına yetmez" ifadelerini kullandı. Hürriyet gazetesindeki köşesinde deprem felaketine ilişkin bir yazı yazan Ortaylı, "İmar affı gibi kötü bir uygulamanın, böyle bir âdetin derhal kaldırılması lazım. Bunun Anayasa’ya konacak lüzumsuz koruma maddelerden daha gerekli olacağı açık" dedi.

Skandal Operasyon: Yeni Doğan Bebekleri Başka Hastanelere Yönlendirerek Satmışlar Skandal Operasyon: Yeni Doğan Bebekleri Başka Hastanelere Yönlendirerek Satmışlar

İlber Ortaylı'dan inşaat şirketlerine deprem çağrısı: Millete olan borcunuzu ödeme zamanı

İlber Ortaylı'dan inşaat şirketlerine deprem çağrısı: Millete olan borcunuzu ödeme zamanı

Deprem potansiyeli olan İstanbul'da da diğer bölgelerde bulunan kusurların bulunduğunu vurgulayan Ortaylı, "Türkiye’de depremin kendisinden çok deprem sonrası dönemin bir faciaya dönüşme ihtimali artıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi