Günler Sonra Güneş'te Bir Patlama Daha Günler Sonra Güneş'te Bir Patlama Daha

ABD'de "Ayoka" olarak bilinen ve 100 binden fazla takipçisi olan hesabından sık sık komplo teorileri ve antisemitik söylemler paylaşan astroloji fenomeni Danielle Johnson, pazartesi günü meydana gelen güneş tutulması sırasında eşini bıçaklayarak öldürdü. Güneş tutulmasını 'kıyamet' olarak algıladığı belirtilen Johnson, ardından iki çocuğunu da arabadan attı. Bu olayın sonucunda bir çocuk hayatını kaybederken, 34 yaşındaki Johnson da intihar etti.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre Johnson, Kuzey Amerika'da gözlemlenen güneş tutulması öncesinde sosyal medyada "Uyanın, kıyamet geldi" gibi paylaşımlar yapmış ve takipçilerinden "bir taraf seçmelerini" istemişti. Tutulmanın gerçekleşeceği pazartesi günü, Los Angeles'ta yaşadığı partneri Jaelen Chaney ile sözlü bir kavgaya tutuştu.

Kavga sırasında Johnson, 29 yaşındaki Chaney'yi bıçaklayarak öldürdü. Daha sonra ise biri dokuz yaşında, diğeri sekiz aylık olan iki çocuğunu yanına alarak Porsche SUV araba ile olay yerinden kaçmaya çalıştı. Otobana çıkan Johnson, çocukları araçtan dışarı attı. Dokuz yaşındaki çocuk hafif yaralanırken, sekiz aylık bebek otobandaki arabaların çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Johnson ise aracı sürmeye devam ederek hızını artırdı ve yaklaşık 160 kilometre hızla Redondo Beach'teki bir ağaca çarparak intihar etti.

Kaynak: karar