Güney Afrika'nın en büyük şehri olan Johannesburg'daki bir binada yerel saatle gece 01.30 sıralarında henüz tanımlanamayan bir nedenle çıkan yangında can pazarı yaşandı. Johannesburg Acil Durum Yönetim Servisi Sözcüsü Robert Mulaudzi, gazetecilere yaptığı açıklamada en az 63 kişinin can verdiğini çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Mulaudzi, olay yerine vardıklarında birçok kişinin hala binada olduğunu tespit ettiklerini, bazılarını kurtarmayı başararak hastaneye gönderdiklerini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi..

Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara "terk edilmiş" olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü. Binada 200 civarında kişinin yaşadığı belirtiliyor.

İsveçli şarkıcı Eurovision'a Filistin kefiyesiyle çıktı İsveçli şarkıcı Eurovision'a Filistin kefiyesiyle çıktı

Ekiplerin, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

PEŞ PEŞE YANGINLAR

Yerel basın kuruluşlarından olan Times Live'a göre bina, son aylarda şehirde yanarak küle dönen 4. bina oldu. Haziran ayında Hilbrow'da çıkan yangında iki çocuk öldü ve Temmuz ayında gaz patlaması yaşanan ayrı bir binada yine yangın çıktı.(karar)

Editör: Haber Merkezi