Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Güney Kore'deki genç doktorların yaklaşık üçte ikisinin, hükümetin tıp fakültelerine daha fazla öğrenci alma planını protesto etmek için işlerini bırakmasının ardından hastaneler hastaları geri çeviriyor ve ameliyatları iptal ediyor. Bu durum daha fazla aksama korkusuyla doludur.

Reuters'in haberine göre Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, afet yönetimi toplantısında yaptığı konuşmada, "Kamu sağlık kurumlarının işleyişi maksimum düzeye çıkarılacak" dedi ve bu tür hastanelerin hafta sonları ve tatil günlerinde daha uzun süre açık kalacağını söyledi. .

HEMŞİRELERDEN DOKTORLARA GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

Grev dördüncü gününe girerken Sağlık Bakanlığı, tüm hastane ve kliniklerin şu ana kadar sınırlı olarak sunulan konsültasyon ve reçete gibi hizmetleri sunmasına izin vereceğini söyledi.

Hemşireler, normalde asistan doktorların sorumluluğunda olan prosedürleri koğuşlarda ve ameliyathanelerde yürütmek zorunda kalacakları konusunda uyardı.

Kore Hemşirelik Derneği Başkanı Tak Young-ran, "Tıp mesleğinin tüm üyelerinin birincil sorumluluğu, hastaların sağlığı ve yaşamlarıyla ilgilenmek" dedi ve doktorlara işlerine dönmeleri çağrısında bulundu.

Uzman doktorları ve özel pratisyenleri temsil eden Kore Tabipler Birliği grevden uzak durdu ancak hükümeti planını iptal etmeye çağırmak için gösteriler düzenledi. Pazar günü başkent Seul'de büyük bir gösteri daha planlanıyor.

Kaynak: karar