Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün 4,4 ve 4,5 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Depremin ardından 28 evde ve 1 ahırda çatlaklar oluştu.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çelik, merkezi Yüksekova'da meydana gelen 4,4 ve 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından dün akşam ilçeye giderek, acil durum ve afetler için ilçe koordinasyon kurulunu kaymakamlıkta topladı. Toplantıda Vali Çelik, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Vali Çelik, Yüksekova merkezde meydana gelen depremin ardından saha taramalarının başladığını ve AFAD, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma İl Komutanlığı Ekipleri, mağdur tespit ekiplerinin bölge yetkililerine ihbarda bulunduğunu söyledi. .

Çelik, şöyle konuştu: "Tarama sonucunda genel olarak yaşamı olumsuz etkileyebilecek bir durum tespit edilmedi ancak arıza nedeniyle 28 evde çatlak ve 1 çatlak tespit edildi, hasar tespit komisyonu kuruldu." Bu çatlaklar, olası bir artçı sarsıntı nedeniyle oluşabilecek risklere karşı birimlerimiz acilen çalışıyor ve bunu yapmayacağız.""Gelecek için neler gerekiyor ve gelecekte neler yapılabilir?" dedi.

Editör: DS Haber