Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne şehrinde meydana gelen Halil Falyalı cinayeti davasında, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler de dahil olmak üzere 7 sanığın yargılandığı mahkeme sonuçlandı.

Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu

Tüm sanıkların örgüt suçlamasından beraat ettiği kararda, Mustafa Söylemez'e 'tasarlayarak 2 kez adam öldürmek' suçundan 2 kez müebbet hapis cezası verildi. Mehmet Faysal Söylemez ise tüm suçlamalardan beraat etti.

Davanın detaylarına göre, Girne şehrinde bulunan 20 Temmuz Caddesi üzerinde 8 Şubat 2022'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'a yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmeleriyle ilgili olarak 7 sanık yargılandı.

Mahkeme kararının ardından, Mustafa Söylemez'in 'tasarlayarak 2 kez kasten adam öldürmek' suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Duruşma sırasında Mehmet Faysal Söylemez'in avukatı Coşkun Atılgan, mahkeme başkanını 'görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayette bulundu ve savunma yapmayacağını belirtti. Davanın seyrine etki ettiği öne sürülen bir WhatsApp yazışmalarının video kaydı da mahkemede izlendi.

Mehmet Faysal Söylemez'in beraatine ve tahliyesine karar verilirken, Mustafa Söylemez'e verilen cezanın yanı sıra diğer sanıklardan Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'ın 'Tasarlayarak 2 kez adam öldürmek' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Sanık Metin Süs ise tüm suçlamalardan beraat etti. Firari sanık Cemil Önal'ın dosyası ise ayrıldı.

Kaynak: cumhuriyet