İsrail Türkiye'yle serbest ticaret anlaşmasını feshetti! İsrail Türkiye'yle serbest ticaret anlaşmasını feshetti!

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzat el-Rişk, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in, Hamas lideri İsmail Haniye ve selefi Halid Meşal'i "ortadan kaldırmak için çalışacakları" yönündeki açıklamasına yorum yaparak, bunu "Tel Aviv" olarak nitelendirdi. mücadelede yetersizlik. Sahada Kassam Tugayları'na karşı.

Rishk, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in Haniye ve Hamas'ın dış lideri Meşal'e yönelik tehdidine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tehdide tepki gösteren Rishk şunları söyledi: "Cohen'in Haniyeh ve Meşal'e suikast düzenleme tehdidinin kibirli siyasi imalarının saçmalığının yanı sıra, bu onun resmi iflasını ve sahada Kassam Tugayları'na karşı savaşmadaki acizliğini yansıtıyor."

Düşmanlarının kendilerini anlamadığını belirten Rishk, şöyle konuştu: "(İsrail), tüm Hamas liderlerinin, Allah'ın nimetine ve cennetine olan inancıyla şehitlik istediğini bilmiyor. Bu, onların (Hamas üyelerinin) benimsediği, benimsediği İslami bir değerdir. akılla anlaşılmalıdır."

Gazze'ye insani yardımın serbest erişimi için çatışmanın sona ermesi çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar taslağının üçüncü kez ertelenmesine değinen Hamas yetkilisi, ABD vetosunun bir anlaşmaya varılamaması nedeniyle üçüncü kez ertelenmesine değindi. Tehdidin, BM'nin Gazze Şeridi'ndeki çatışmayı sona erdirme kararı olduğunu belirterek, yardım sağlama kararını bir kez daha ertelediğini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzat el-Rişk, "Amerikan Başkanı Joe Biden yönetimi Filistin halkını iki kez bombalarla ve vahşetle öldürdü ve siyasi geleceğini (İsrail Başbakanı Benjamin) Netanyahu'nun aptallığının insafına bıraktı" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail televizyonu 13. kanala yaptığı açıklamada, "Meşal ve Haniye'yi ortadan kaldırmak için çalışacağız; onlar doğal ölümle ölmeyecekler" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM