Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağı, kalkıştan 35 dakika sonra yaklaşık 5 bin metre yükseklikte gövdenin bir parçasının (pencere dahil) kırılması üzerine Portland'a acil iniş yapmak zorunda kaldı.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, uçakla ilgili incelemeler devam ederken, uçağın kırık kısmı bir bahçede bulundu.

Kazanın ardından yüzlerce uçuş iptal edilirken, Portland'da aranan uçağın kayıp parçasının bulunduğu açıklandı. Bob isimli öğretmenin uçağın parçasını arka bahçesinde bulduğu açıklandı.

TÜRKİYE'DEKİ UÇAKLAR DA DENETLENECEK

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var


ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), bu tip uçaklarla ilgili soruşturma başlattı. FAA, ülkedeki 171 Boeing 737 Max 9 uçağının "güvenlik endişeleri giderilene kadar" uçmayacağını duyurdu. FAA'nın önceliğinin "kamu güvenliği" olduğunu açıklamasının ardından binlerce yolcu uçuşlarının iptal edildiğini öğrendi. Türk Hava Yolları ayrıca filosundaki Boeing Max 9 uçaklarını da gözden geçireceğini duyurdu.

Alaska Havayolları, filosundaki 65 adet 737 Max 9'u incelediğini ve Pazar uçuşlarının %21'ine denk gelen 163 uçuşu iptal ettiğini açıkladı. Şirket, soruşturmanın hafta ortasına kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Öte yandan tüm yolcular kaza nedeniyle paniğe kapılırken, Portland merkezli KPTV'ye konuşan yolcu Murillo, şunları söyledi: "O sırada bir çocuğun gömleğinin boşluğa çekildiğini ve annesinin uçmaması için onu tuttuğunu söylediler "

Kaynak: KARAR