Kuştepe Çocuk Korosu Darülaceze sakinlerine konser verdi Kuştepe Çocuk Korosu Darülaceze sakinlerine konser verdi

Havluyla kendini kurulayan pandanın görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Sevimli panda sudan çıktıktan sonra kendini kuruladı. O anlar beni gülümsetti.

Havluyla kurulayan bir pandanın fotoğraflarında sevimli sahneler ortaya çıktı.

PANDALAR HAKKINDA BİLGİ

Pandalar, büyük siyah ve beyaz kürklü ve sıklıkla bambu yiyen büyük bir ayı türüdür. Pandalar genel olarak iki türe ayrılır: büyük pandalar (Ailuropoda melanoleuca) ve kırmızı pandalar (Ailurus fulgens).

Dev pandalar genellikle Çin'in dağlık ormanlarında yaşarlar. Ana besin kaynakları bambu olmasına rağmen meyveler, yumuşak bitkiler ve böcekleri de tüketirler. Büyük pandalar, gözlerinde siyah noktalar, kulak uçlarında ve vücutlarında beyaz lekeler bulunan çarpıcı bir görünüme sahiptir.

Çoğu panda diyeti bambuya odaklanır. Ancak bu diyetin enerji ve besin değeri düşük olduğundan pandalar büyük miktarda bambu tüketir. Ayrıca diğer bitki türlerini, balıkları veya küçük memelileri de tüketebilirler.

Dev pandalar uzun süredir yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak Çin ve diğer ülkelerdeki koruma ve habitat koruma çabaları, dev panda popülasyonunun artmasında büyük rol oynadı. 2021 itibarıyla dev pandalar "savunmasız" olarak sınıflandırılıyor.

Kırmızı panda daha küçük bir ayı türü değil, ayrı bir aileye aittir. Kırmızı pandalar, Çin'in Himalaya bölgesine ve kuzeydoğu Hindistan, Butan, Nepal ve Myanmar'a özgü ağaçta yaşayan otçul bir türdür. Turuncu-kahverengi tüyleri, yüzündeki beyaz lekeler ve kuyruğundaki halkalı desenlerle tanınır.

Dev pandaların doğurganlık oranı düşüktür ve üreme sorunları yaşayabilirler. Dişi pandalar yılda yalnızca birkaç gün kızışmaya (çiftleşmeye) girerler. Bu nedenle üreme ve nüfus artışı, dev pandaları koruma çabalarında önemli bir hedeftir.

Pandalar genellikle yalnız yaşarlar ve genellikle çiftleşme mevsimi dışında diğer pandalarla etkileşime girmezler. Ancak kırmızı pandalar daha sosyal olabilir ve bazen beslenmek için bir araya gelebilirler.

Çin kültüründe büyük pandalar barışın, gücün ve şansın sembolü olarak kabul edilir. Ayrıca Çin'de büyük panda, "Dünya Doğa ve Doğa Mirası"nın sembolüdür.

Pandalar, benzersiz görünümleri ve özel ekolojik rolleri ile Dünya üzerinde önemli bir türdür. Ancak doğal yaşam alanlarının kaybı ve insan etkileşimleri panda popülasyonunu tehdit eden faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle pandaların korunması ve yaşam alanlarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi büyük önem taşıyor.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi