Ankara'yı Dolu Vurdu Ankara'yı Dolu Vurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında olağanüstü kongre tarihini 27 Ağustos Pazar günü olarak belirledi. Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak kongrede HDP’nin yetkilerinin Yeşil Sol Parti’ye devredilmesi kararı alınması öngörülüyor.

Bugün HDP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP olarak varlığımızı koruyacağız ama Yeşil Sol Parti'yi de parlamentoda en etkili güç haline getirmek için elimizden gelen bütün çabaları harcayacağız" ifadelerine yer verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"HDP bu ülkenin umudunu oluşturan fikriyatın sembolüdür. HDP, siyasi birikimi geleceğe, aydınlık bir ülke yaratma amacını da taşıyacak temel aktördür. Seçime girmedik. Seçime iktidarın oyunlarını boşa çıkarmak için, bu rejimin tuzaklarına düşmemek için başka bir yöntemle girdik. Şimdi bizler HDP olarak varlığımızı koruyacağız ama birikimimizi aktardığımız Yeşil Sol Parti'yi de hem toplumsal mücadelelerin bütün alanların da hem de parlamentoda en etkili güç haline getirmek için elimizden gelen bütün çabaları harcayacağız."(karar)

Editör: Haber Merkezi