İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

Hollanda Hükümeti, Gazze'deki acil insani krize karşı somut bir yardım taahhüdüne hazırlanıyor. İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik devam eden şiddetli saldırıları ve insanların karşı karşıya olduğu zorlu insani koşullar, Hollanda'yı Gazze'deki insani yardımlarını artırmaya yönlendirdi.

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher, bu krizde temel ihtiyaçların giderek arttığını belirterek özellikle su, ilaç ve gıda eksikliğine dikkat çekti. Hollanda, Gazze'ye yönelik yardımlarını artırmaya karar vererek, daha önce açıkladığı 10 milyon avroluk yardıma ek olarak, Gazze'ye 15 milyon euro daha insani yardım gönderme kararı aldı. Bu ek yardım, Hollanda Kızılhaçı ve diğer yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'deki insanlara ulaştırılacak.

Gazze'de yaşayan 1,3 milyon insanın acil su, ilaç ve gıda sıkıntısıyla mücadele ettiği biliniyor. Hollanda'nın bu adımı, Gazze'deki acil ihtiyaçların karşılanmasına destek sağlayarak insani durumu hafifletmeyi amaçlıyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi