Havanın yağmurlu olmasına rağmen Lahey'in Malieveld Meydanı'nda bir araya gelen on binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarını protesto ederek, Filistin'i desteklerini, Gazze ile dayanışmalarını haykırdı.

Yürüyüş esnasında göstericiler, sürekli olarak "Filistin'e özgürlük", "Katil İsrail", "Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak", "Derhal ateşkes sağlansın" ve "Soykırımı durdurun" sloganları attı.

"Netanyahu, Lahey'de yargılanmalı"

Yürüyüşe bulunan Denk Partisi Meclis Grup Başkanı ve Milletvekili Stephan van Baarle, İsrail'in Filistine karşı katliam yaptığının altını çizerek, "Binyamin Netanyahu ve destekçi arkadaşları savaş suçları nedeniyle Lahey'de yargılanmalı." dedi.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Gazze'ye yapılan saldırıların durdurulması ve ateşkesin sağlanmasının gerektiğini dile getiren Van Baarle, "Hollanda vatandaşı, İsrail'i destekleyen hükümetlerinin yanında değil Filistinin yanındadır. Hollanda siyasetinde Filistin'i savunduğunuzda size sansür uygulanıyor. Fakat ifade hürriyetinizi kısıtlanıyorlar ve terörist yaftası yapıştırıyorlar ama Filistinlilerin eşit haklara sahip olana kadar durmayacağız." dedi.

Polisin geniş çaplı güvenlik önlemi aldığı gösteri, yürüyüş sonrasında bitti. (trt haber)

Editör: Haber Merkezi