HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalar yaparak, 7 Ekim'den beri yaşananların vahşetin ötesinde olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde birçok kişiyle görüşerek Filistin ve Gazze davası için yapılabilecekler konusunda ortak bir beyanname hazırladıklarını açıkladı.

Yapıcıoğlu, ayrıca yaklaşan yerel seçimlere dair de açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 39 ilçede adayları olduğunu ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday göstermediklerini, aynı şekilde Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük kentlerde de adayları olmadığını ifade etti.

Bölgesel kentlerde Kürdistani partilerle bir ittifak girişiminin olmadığını ve HÜDA-PAR'ın tek başına olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın Özel Görüşmesindeki Koltuk Düzeni Dikkat Çekti Erdoğan'ın Özel Görüşmesindeki Koltuk Düzeni Dikkat Çekti

DEM Parti ile yaşanan tartışmalara da değinen Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR ve DEM Parti arasında herhangi bir ittifak olmadığını vurguladı. Ayrıca HÜDA-PAR ve DEM Parti'nin farklı siyasi geleneklere sahip olduğunu belirtti.

Partiler arasındaki ihtilafın çözümü için bir aracıya gerek olmadığını ve siyasetin temiz bir dille yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Karar