Geçmiş iki aydır ikinci el otomobil piyasasında sakinlik hakim. Bu durgunluk otomobil ücretlerine iyiden iyiye yansımaya başladı. Fiyatlarda ortalama yüzde 15 gerileme yaşanırken, bu sayının yüzde 25’leri bulması öngörülüyor. Piyasada sıfır ve ikinci el taşıtın bulunduğunu belirten oto galericiler, şu anda sadece değerinin altında satılan taşıtlara ilgi olduğunu söyledi.

“İkinci el otomobil piyasasındaki düşüş yüzde 25’i bulabilir”

Geçmiş birkaç aydır ikinci el otomobil piyasasında sakinliğin hakim olduğunu belirten Galerici Gökhan Ardeşen, “Fiyatlarada yansımaya başladı. Ortalama yüzde 15 gibi bir düşüş oldu. Bu durum kışa doğru yüzde 25’leri bulacaktır. Piyasa istediğimiz duruma geldi. Biz bu durumdan memnunuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız arabanın yerine araba koyabiliyoruz. Son 1 ayda normalde 55 olması lazımken şimdi 35’lerde diyebiliriz” dedi.

Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı

“Yatırımcılar araç almasın”

Değeri istenen araçların satılmadığını söyleyen Ardeşen, “Avantajlı olan taşıtlar talep görüyor diyebiliriz. Geçmişte taşıtları yalnızca yatırımcılar alıyordu şu an ise kullanmak isteyenler alıyor. Şimdi yatırımcılar araç almasın. İhtiyacı olanlar araç alabilir. Eskiden de böyle olsaydı fiyatlar buralara gelmezdi. Stoklama durumu büsbütün bitti. Sıfır bayilerde de taşıt var, galerilerde de taşıt var. Piyasa rahatladı diyebiliriz” şeklinde açıkladı. (iha)

Editör: Haber Merkezi