EKONOMİ

İlk kez ev alacaklara 1.20 düşük faizli konut kredisi müjdesi

Orta Vadeli Program kapsamında kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez ev alacaklara yönelik güçlü bir teşvik yapılacağını dair açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamada, "İlk kez ev alacaklara 1.20 düşük faizli konut kredisi ne zaman verilecek, şartları neler? Düşük faizli konut kredisi kimlere verilecek?" Sorularını gündeme getirdi.

İlk ev alıcılarına sunulan 1,20 düşük faiz oranı ipoteklerini çevreleyen eğilim gündemde kalıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada, Başkan Yardımcısı Cevdet Yilmaz, "Konut arzını daha da artırmak ve ilk ev alımlarına daha fazla destek sağlamak için mekanizmalara odaklandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen 1,20 faizli konut kredisi girişiminin tamamlanması bekleniyor. Çalışma tamamlandıktan sonra, ilk ev alıcılarına yönelik düşük faizli bir ipotek planı Ekim ayında parlamentoya sunulacak.

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli programlar kapsamında ilk evini alacak kişilere destek vereceğini belirterek, ``Bu bağlamda katılım, finansman ve kalkınma bankaları konuları gündemdeydi. Paranın kimde olduğuna değil, iyi projeleri destekleyin İlk ev alıcılarını daha iyi destekleyecek mekanizmalara odaklandık.” ifadelerini kullandı. (habertürk)