Son dönemde, partisi CHP'deki "değişim" tartışmaları hakkındaki yorumlarıyla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul da dahil 81 şehirde aday çıkacaklarını açıklamasıyla ilgili konuştu.

'AKŞENER'İN STRATEJİSİNİ DAHA NET ANLAMAK İSTERİM'

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Akşener'in “Ankara ve İstanbul da dahil aday göstereceğiz” sözleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi

“Sayın Akşener'in söylemlerini takip ettim. Ama içerik olarak nasıl somut hamleler olacak ya da süreci bugünden tayin edecek mi, yoksa değerlendirecek mi, zaman içerisinde kararını başka süreçler etkileyebilir mi, bunlar konuşmaya muhtaç. Diyalog her zaman gereklidir. Biz bu anlamda İYİ Parti kitlesi ve teşkilatıyla İstanbul'da gayet uyumlu bir süreç yürüttük. Şu anda sadece sayın Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir. Onun için somut bir cevap verilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum.”

'TÜRKİYE SİYASETİ ARTIK İTTİFAK SİYASETİ'

Her daim ittifakın şart olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ittifakın kurulmamasının tesirleri hakkında da şu sözleri söyledi:

“Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. İttifakın biçimleri seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebilir. Bu anlamda ülkedeki genel seçim atmosferi de ittifak gerektirdi. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak. Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor.

Bu anlamda ‘İttifak olmamalıdır’ diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbette ki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum.”

'İSTANBUL'DAKİ RAKİBİMİ BİLİYORUM'

“İstanbul’daki rakibimi biliyorum” diyen İmamoğlu, kulislerde İBB için konuşulan isimler konusunda, “Diğerleri beni ilgilendirmiyor” şeklinde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi