Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisi faciasında, iki mürettebatın cansız bedenine ulaşılmasının ardından arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bursa ve Balıkesir valiliklerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, 84 araç, uçak, helikopter, 6 gemi, 2 tekne, 14 bot, 8 insansız hava aracı ve dron kullanılarak açıkta ve kıyıda arama faaliyetleri aralıksız sürüyor.

Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi

Arama çalışmalarının 18. gününde, İmralı Adası açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince su yüzeyinde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin, kargo gemisindeki kayıp mürettebat üyelerinden birine ait olabileceği değerlendiriliyor. Ceset, Karacabey Kurşunlu sahiline çıkarılarak kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Arama çalışmalarının sürdürüldüğü İmralı Adası açıklarında ekiplerce bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kimliği belirlenemeyen kişi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacak. Alınacak olan DNA örneklerinin ardından kimlik bilgileri tespit edilecek" açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere, Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Olayda toplam altı mürettebat bulunuyordu; bunlardan dördü hala kayıp olarak aranıyor.

Mürettebattan Zeynep Kılınç'ın cesedi 17 Şubat'ta bulunmuş, gemi batmadan önce eşine gönderdiği videoyu paylaşan Hüseyin Tutuk'un cesedi ise 20 Şubat'ta enkazdan çıkarılmıştı.

Kaynak: Karar