İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ı Görevden Aldı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın görevine son verdi. Braverman'ın, 7 Ekim sonrası düzenlenen Filistin yanlısı gösterilere izin vermesi ve bu sebeple Londra polisini "taraf tutmakla" suçlaması, hükümet içinde tartışmalara neden oldu.

Başbakan Sunak'ın bugün kabinede değişiklik yapması bekleniyor. Hükümet kaynaklarına göre, Braverman'ın görevden alınması, İngiltere'de gerginliği artıran Filistin meselesiyle bağlantılı olarak yaşanan olaylar ve Braverman'ın makaleleri nedeniyle gerçekleşti.

Braverman, Times gazetesinde yayımlanan Perşembe günkü makalesinde Filistin yanlısı protestoları eleştirirken, Kuzey İrlanda'daki olayları hatırlatarak düzenleyenleri "Filistin yanlısı çeteler" olarak adlandırmış ve Londra Polis Teşkilatını çifte standart uygulamakla suçlamıştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü

Başbakanlık, Braverman'ın makalesini onaylamadığını açıklarken, bu olay İngiltere'deki politik gelişmeleri yakından takip edenler arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Suella Braverman'ın yerine kimin atanacağı ise henüz açıklanmadı.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi