Instagram'ın sahibi Meta, siyasi içeriğin öne çıkmasını sınırlamak için yeni bir adım atıyor. Şirketin CEO'su Adam Mosseri'nin açıklamalarına göre Threads X'in rakibi hakkında yayınlar ve siyasi haberler hakimken, Threads yeni bir adım atıyor.

Meta, Instagram ve Threads platformlarında siyasi içerik tanıtımı yapmayacağını duyurdu. Şirket, çeşitli alanlara yönelik algoritmaları aracılığıyla siyasi içeriği sınırlayacağını söyledi. Bu güncelleme, Keşfet, Reels, Öneriler gibi içeriklerin önerildiği yerlerde geçerli olacak ve siyasi içerik varsayılan olarak kısıtlanacak. Ancak kullanıcılar dilerlerse bu özelliği devre dışı bırakıp tüm siyasi içeriklere izin verebilecekler.

Bu siyasi içerik kısıtlamasının, takip edilmeyen hesapların önerdiği içerikler için geçerli olacağı belirtiliyor. Takip edilen bir kullanıcının siyasi gönderileri, kullanıcıların akışlarında görünmeye devam edecektir.

Bu Meta hareketi ile platformların siyasi içeriklerin yayılmasını kontrol altına alarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Türkiye'nin internet hızı dünya ortalamasının altında kaldı! Türkiye'nin internet hızı dünya ortalamasının altında kaldı!

(karar)

Editör: DS Haber