İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in Gazze'de yürüttüğü savaş suçlarını belgelemek üzere uzmanlardan oluşan bir ekip kurmasını önerdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gazze ablukasının kadınlar ve bombalanan Gazze halkına insani yardım çalışmaları olarak adlandırılan Cenevre'yi ziyaret eden Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Turek ile görüştü. Abdullahiyan, hastanelere ve yerleşim yerlerine yönelik saldırıların şu anda İsrail'in parlaklıkları arasında yer ve bu durumun son bilgilendirme olduğunu söyledi.

Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

Abdullahiyan, BM İnsan Hakları Konseyi'ne, Gazze'nin gelmesine çözüm bulmak için BM üyesi ülkelerdeki acil toplantı programında mevcutken, İnsan Hakları Konseyi üyesine, İsrail ve İsrail'in savaş suçlarını izlemeyecek bir program kurma programında bulunuyordu.

Belgelemek için Gazze'de olduğunu öne sürdü.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, Gazze ve Batı Şeria'daki insani koşulların son derece endişe verici olduğunu söyledi.

Türk, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de savaşı sona erdirecek uygulamalarının alınmasını sağladığını anımsatarak, "Bu karmaşık ve kırılma durumunda bir çözüm için ve savaşta büyüyüp daha da büyümesine engel olunması için her türlü çabanın uygulanmasını talep etti" ifadesini kullandı.

Durum “daha ​​da karmaşık” İsrail'in insani yardımında ilerlemesine izin verilmesi İran Dışişleri Bakanı, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric ile Cenevre'deki temasları kapsamında görüştü.

İsrail'in insani yardım konusunda ilerlemeye izin vermediğini ve Hamas'ın esir değişimi teklifini reddettiğini söyleyen Abdullahiyan, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren Tel Aviv'in katliamını geciktirdiğini ve sürdürdüğünü söyledi.

Abdullahiyan, Kızılhaç'ın imkanlarıyla Gazze'de gözaltı, Gazze'ye yardım ve diğer insani aktif aktif rol oynayabileceğini söyledi.

Spoljaric, Kızıl Haç'ın mevcut durumdaki Filistin'deki operasyonunun hassas ve zor olduğunu ancak sürdürülmesini yerine getirmek için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Spoljaric, durumun kararlılığını anladığını ve insanın acısını hafifletmek için her şeyi test ettiğini, Kızıl Haç'ın insani olarak etkili bir şekilde yerine getirebilmesi için İran ve diğer şekillerde yardım istedi. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi