Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

İran yargısına bağlı Mizan haber ajansı, ülkenin farklı illerinde 14 silahlı soyguna katıldığı iddia edilen 5 mahkumun Kerece merkez cezaevinde idam cezasına çarptırıldığını duyurdu.

AFP'nin haberine göre, idam edilen kişilerin soygun sırasında ateşli ve silahsız silahlar kullandıkları, ülkenin farklı yerlerinde tır ve tırların geçişini engelledikleri ve 4'ü olmak üzere toplam 14 soygunda yüklerini çaldıkları iddia edildi. hayvan hırsızlığı yaptıklarını, soygun sırasında biri engelli 3 kişinin kulaklarını kestiklerini ifade etti.

Uluslararası Af Örgütü'nün de aralarında bulunduğu insan hakları gruplarına göre İran, her yıl Çin dışındaki tüm ülkelerden daha fazla insanı idam ediyor.

Norveç merkezli İranlı insan hakları grubu, Kasım ayında 2023'te 700'den fazla kişiyi idam ettiğini, bunun sekiz yılın en yüksek rakamı olduğunu söyledi.

İran Cuma günü, İran'ın baş düşmanı İsrail adına casusluk yapmakla suçlanan dört kişiyi idam etti.

Kaynak: KARAR