RNA'nın haberine göre, Lübnan Hizbullahı tarafından Golan Tepeleri'ndeki İsrail üslerinin tamamına onlarca Katyuşa füzesi fırlatıldığı açıklandı. Ayrıca, Ürdün Devlet Sözcüsü, ülkede olağanüstü hal durumunu yalanlayarak, her şeyin normal seyirde devam ettiğini ve sadece tedbir amaçlı hava sahasının kapatıldığını belirtti.

Avrupa Birliği'nin tepkisi de gecikmedi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran'ın başlattığı saldırıları şiddetle kınayarak, bu durumun bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın başlattığı hava saldırısının ardından savaş kabinesini topladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, İran'ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesine yetki verdiği açıklandı. Bu adımla Savaş Kabinesi, İran'ın saldırısına verilecek yanıt konusunda hızlı ve etkili bir şekilde karar alabilecek.

Semeru Yanardağında Patlama Semeru Yanardağında Patlama

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Said İrevani ise ABD'nin olası müdahalesine ilişkin uyarılarda bulundu. İrevani, İsrail'in bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisinin çok daha sert olacağını belirtti ve İsrail'e verilecek yanıtın daha ağır olacağını vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet