Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür" Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür"

IŞİD üyesi Ahmet Güneş ve Ökkeş Durmaz’ın da yargılandığı Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin MİT’e “IŞİD terör örgütü mü?” diye sorduğu yazışma ortaya çıktı. MİT ise Mahkeme'ye "Herhangi bir terör örgütü mensupları listesinde adlarının geçip geçmediği hususunda bilgiye rastlanılmamıştır" şeklinde yazı gönderdi.

IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde 103 yurttaşın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan katliamına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın dosyasına, firari sanık Ahmet Güneş hakkındaki belgeler de girdi.

Güneş’in katliamdan 1,5 yıl önce Gaziantep’te IŞİD’in “Gaziantep emiri” ve 10 Ekim katliamı organizatörü Yunus Durmaz’ın kardeşi Ökkeş Durmaz ve IŞİD üyesi Mustafa Delibaşlar ile birlikte yargılandığı dosyaya giren bu belgelerde, Güneş ile Durmaz’ın kontrolündeki manganın eğitim videoları ve PKK’lı olarak niteledikleri bir kişiyi infaz ettikleri anların görüntüleri bulunuyor.(Halk)

Editör: Haber Merkezi