Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

İki gündür devam eden şiddetli yağmur ve fırtınanın etkilisini gösterdiği İspanya'nın güneyindeki Endülüs'te, 22 Ekim'de Huelva bölgesinde devrilen bir aracın içinde orta yaşlardaki 1 kişi ile Kurtuba kentinde kaldırımda bulunan 1 kişinin yaşamını yitirdikleri bildirildi.

Endülüs özerk yönetim hükümeti ve sivil yardım ekiplerinde aktardığı bilgilere göre, Bernard Fırtınası'nın özellikle Kurtuba, Huelva ve Granada kentlerinde etkisini gösterdiği, çok fazla sayıda ağacın devrildiği ve  diğer yandan duvarın çöktüğü bildirildi. Sivil yardım ekiplerinin 2 binin üstünde yere müdahale ettiği, 217 trafik kazasının olduğu, bazı yerleşim yerlerinde telefon ve elektrik hatlarının kesintisinin olduğu ve toplamda 7 kişinin yaralandığıaçıkladılar.

Huelva Belediyesi ise kötü hava şartları sebebiyle şehrin "felaket bölgesi" ilan edilmesi gerektiğini bildirdiler. Öte yandan meteoroloji uzmanları, önümüzdeki günden itibaren Galiçya, Katalonya ve Balear Adaları ve çevresinde şiddetli yağışların etkili olmasının beklendiğinin altını çizdi. (karar)

Editör: Haber Merkezi