Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın dün başlattığı "Aksa Tufanı" adlı saldırı sonrasında yüzlerce insan hayatını yitirirken, bugün her iki taraftan da çok sert hamleler geldi. İşte İsrail-Filistin hattında yaşananlar... 

İsrail-Filistin hattındaki gerilim dün sabah saatlerinde paramotorlu birliklerin sınırı geçmesiyle tırmandı. Drone saldırısıyla İsrail tankı patlatıldı. Dakikalar içinde 5 binden fazla roket atıldı. İsrail hava savunma sistemi "demir kubbe" bu yoğunluktaki saldırılara cevap veremedi, Tel Aviv dahil birçok kente füzeler isabet etti. Gazze sınırlarındaki tel örgüleri dozerlerle yıkan bir grup hamas üyesi, İsrail yerleşimlerine  geçti.. Çıkan çatışmada çok sayıda sivil öldü.

Birçok  İsrailli rehin alınarak Gazze'ye götürüldü. Hamas, aralarında üst düzey askerlerin de olduğu rehinelerin tünellerde tutulduğunu bildirdi.. İsrail ordu sözcüsü, sivillerin kaçırılmasını "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Netanyahu hükümeti Hamas'a "savaş ilanıyla" cevap verdi. Yedek askerler de göreve çağrıldı. Gazze şehrine  hava harekatı düzenlendi.

Bugün de her iki taraftan da çok sert hamleler yaşandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 78'i çocuk olmak üzere 413 kişinin öldüğünü, 2 bin 300 kişinin yaralandığını  bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde, İsrail'e destek amacıyla "ek yardımın" yola çıktığını ifade etti

Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ile Netanyahu'nun bu sabah telefon görüşmesi yaptığı belirtildi

Açıklamada, Biden'ın, ABD'nin İsrail'e yönelik tam desteğini yinelediği kaydedilerek, "Başkan ayrıca İsrail Savunma Kuvvetlerine ek yardımın şu anda İsrail'e doğru yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının da geleceğini iletti." ifadesi yer aldı.

Joe Biden'ın ayrıca, Netanyahu'ya, ABD tarafının son 24 saatte gerçekleştirdiği yoğun diplomatik çalışmalar hakkında bilgi verdiği de bildirildi.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi