Gazze'ye yönelik operasyonlarını sürdüren İsrail ordusu beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Filistin ise 3 İsrailli rehinenin yer aldığı bir videoyu paylaştı. Son bilgilere göre, Türk - Filistin Dostluk Hastanesi'nin vurulduğu öğrenildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına maruz kalan Gazze şeridin'de durum her geçen gün daha da kötüye gitmektedir.

Gazze'ye 26 tırlık yardım konvoyu daha giriş yaptı. İsrail'in Gazze şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, yardımlar Refah Sınır Kapısı aracılığıyla kısıtlı şekilde Gazze şerdi'ne ulaşmaya devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, insani yardım taşıyan 26 tırlık konvoy, Filistin'e ulaştı.

Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

İsrail, Gazze'ye yakıt taşıyan yardım tırlarının girişine izin vermemekte ve 7 Ekim'den bu yana çoğunlukla gıda, su ve tıbbi malzeme taşıyan 144 tırın girişine izin vermektedir. Birleşmiş Milletler (BM), 2 milyondan fazla insanın yaşadığı, gıda, su ve yakıt stoklarının tükendiği Gazze için temel ihtiyaçların karşılanması için günde en az 100 yardım tırının girmesi gerektiğini açıklamıştı. Durumun hala ciddiyetini koruduğu bir gerçektir.(milliyet)

Editör: Haber Merkezi