Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik beş ayı aşkın süredir devam eden hava saldırılarında gerilimi artıracak bir gelişme yaşandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail saldırısında Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları liderlerinden Marwan Issa'nın öldürüldüğünü duyurdu. Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze tünellerinde saklandığının tahmin edildiğini söyledi.

İsrail basını geçen hafta İsrail ordusunun, İsa'nın Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında öldüğü yönündeki haberleri araştırdığını duyurmuştu. İsrail Ordu Radyosu, askeri istihbaratın Issa'yı tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının bombalandığını ve Issa'nın no. Öldürülen 5 kişi arasında Kassam Tugaylarından 2'si de vardı.

SAVAŞTA ÖLEN EN ÜST DÜZEY HAMAS ÜYESİ

İsrail'in en çok arananlar listesinin başında yer alan Marwan Issa, beş ayı aşkın süredir devam eden savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu.

Hamas liderinin ölümünün, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda devam eden, zor da olsa ateşkes görüşmelerini sekteye uğratabileceği iddia ediliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybı 32 bine yaklaşıyor.

Kaynak: SÖZCÜ