İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen eğitim merkezini hedef aldığı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirirken, 75 kişi yaralandı.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, on binden fazla sivilin sığındığı eğitim merkezinin vurulduğunu belirtti.

Gazze'nin Han Yunus kentindeki çatışmaların tırmandığını aktaran White, eğitim merkezinin vurulmasıyla büyük kayıpların yaşandığını ifade etti.

Ayrıca, eğitim merkezine 2 gün boyunca giriş çıkışların engellendiğini ve insanların mahsur kaldığını paylaştı.

İkinci açıklamasında ise White, tank saldırısının eğitim merkezini hedef aldığını belirterek, saldırı sonucunda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 75 kişinin yaralandığını açıkladı.

White'ın açıklamasında saldırının sorumlusuna dair herhangi bir bilgi yer almazken, olay ulusal ve uluslararası düzeyde ciddi tepkilere neden oldu.

Kaynak: birgün