Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

İsrail HaYom gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda şunları söylediğini bildirdi: "Bizim sorunumuz, mültecileri kabul etmeye istekli ülkelerdir. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz."

Toplantıda Filistinlilerin Gazze'de yerinden edilmesi konusuna değinen İsrailli milletvekili Danny Danon şunları söyledi:

"Dünya bu konuyu gerçekten tartışıyor. Kanada Göçmenlik Bakanı Marc Miller bu konu hakkında kamuoyuna konuştu. Aynı şekilde Nikki Haley (2024 Cumhuriyetçi başkan adaylarından biri). Gazze'den ayrılıp üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenler için İsrail içinde bir ekip oluşturmamız gerekiyor."


Danon'un sözlerinin ardından Netanyahu, "Bunun için çalışıyoruz" dedi.



NETANYAHU'NUN AÇIKLAMASINA FİLİSTİN'DEN TEPKİ

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ve İsrailli parlamenterlerin Filistinlilerin Gazze'den diğer ülkelere gönüllü göçü çağrısında bulunan açıklamaları kınandı.

Açıklamada, "Netanyahu'nun bu itirafları, Gazze'ye yönelik saldırıları ve soykırım suçlarını derhal durdurmak için cesur bir uluslararası duruşu gerektirmektedir" denildi.

Açıklamada, bu açıklamaların Netanyahu'yu destekleyen ülkelere atılmış bir tokat olduğu ifade ediliyor ve şöyle devam ediliyor: "Bu açık ve net itiraflar, Netanyahu'nun önderliğinde Gazze'de Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşının gerçek hedeflerini ortaya koyuyor."

Hamas açıklamasında Netanyahu ve İsrail ordusunun hedeflerine ulaşmada başarısız olduğu iddia edildi ve açıklamalar "saldırıyı uzatma çabası" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, Filistin halkının kendisini topraklarından ve kutsal mekanlarından uzaklaştıracak planlara kesinlikle izin vermeyeceği vurgulanıyor.

Kaynak: KARAR