Endonezya'nın köyleri 'soğuk lav' altında kaldı : 41 ölü! Endonezya'nın köyleri 'soğuk lav' altında kaldı : 41 ölü!

Suriye istihbarat kaynakları, İsrail'in, Gazze'deki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana düzenlediği son bombalı saldırıda, Perşembe günü yerel saatle 13.20'de (GMT 20.20) güney Suriye'deki ana hava savunma üssüne hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Suriye ordusu, "Hava savunma sistemlerimiz, düşmandan Lübnan topraklarına doğru gelen bazı füzeleri yakalayarak düşürdü. Saldırı sırasında hasar meydana geldi."

Devlet medyası daha önce Suriyeli bir askeri kaynağa dayandırarak, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri yönünden gelen roket saldırılarının, belirlemedikleri birçok alanı hedef aldığını söylemişti. Daha sonra Suriyeli bir askeri kaynak şunları söyledi: "Hava savunma sistemlerimiz (İsrail) füzelerine karşılık verdi ve bazılarını vurarak yalnızca maddi kayıplara neden oldu." dedi.

Daha sonra Suriye ordusundan bir kaynak, devlet medyasına İsrail'in gece yarısından sonra başkentin yakınında başka bir saldırı düzenlediğini söyledi ancak ayrıntı vermedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrailli sivil ve askerlere yönelik saldırısının ardından İsrail, Suriye'de İran destekli milis hedeflerine yönelik saldırılarını artırmış, Suriye ordusunun hava savunma sistemlerine ve bazı Suriye güçlerine saldırılar düzenlemişti.

Suriyeli bir askeri istihbarat kaynağına ve konuya aşina başka bir bölgesel güvenlik yetkilisine göre, saldırıların Suriye'nin güneybatısındaki Sweida bölgesinin Tel el-Sahn bölgesindeki Suriye ordusuna ait bir hava savunma üssü ve radar istasyonunu hedef aldığına inanılıyor. 

Kaynak: KARAR