İstanbul'da Yabancı Uyruklu Öğrenci Dehşeti: Müdüre Ateş Açtı İstanbul'da Yabancı Uyruklu Öğrenci Dehşeti: Müdüre Ateş Açtı

İstanbul Barosu, Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasının ardından suç duyurusunda bulundu.

Facianın yaşandığı madeni sahibi olan Anagold şirketi hakkında yapılan suç duyurusu, faciada yaşamını yitirenlerin haklarını arama ve sorumluların adalet önüne çıkarılması amacıyla gerçekleştirildi.

Suç duyurusunda yer alan isimler arasında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık yetkilileri, Anagold şirket yetkilileri, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü, ÇED konusunda olumlu rapor yazan bilirkişiler, Erzincan Valisi ve Valilik yetkilileri, ÇŞİB Erzincan İl Müdürü ve Müdürlük yetkilileri gibi birçok isim yer aldı.

İstanbul Barosu, suç duyurusunda bulunurken adam öldürme, çevrenin kasten kirletilmesi, zehirli madde katma, ekolojik kırım gibi suçları kapsayan bir dizi suçlamada bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, yaşanan maden faciasında karar alma ve uygulama kademesindeki tüm yetkililerin sorumluluğunun olduğu vurgulandı.

Ayrıca, çevre suçlarında cezasızlık alışkanlığının terk edilmesi gerektiği ve faciada sorumluluğu olan herkesin tespit edilerek yargılanması gerektiği belirtildi.

İstanbul Barosu, gerekli soruşturmanın yürütülmesi ve sorumluların tespitiyle cezalandırılmaları için kamu davası açılması talebinde bulunarak suç duyurusunda bulundu.

Facia ile ilgili delillerin tespit edilmesi gerektiği ve görevini kötüye kullanarak aykırılıklara göz yuman, faaliyetin devamı için her türlü izin ruhsat süreçlerini devam ettiren her sorumlunun tespit edilerek haklarında dava açılması talep edildi.

Kaynak: gerçek gündem