İBB’den Öğrencilere Beslenme Desteği! 180 Gün Sürecek...

Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, ilkokullarda beslenme sorununa neden oldu. Öğrenciler, artan maliyetlerden olumsuz anlamda çok ciddi etkileniyor ve beslenemiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında da bu sorun devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu konuda adım attı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) yaptığı araştırmayla İstanbul’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyetinin 42 bin 593 liraya çıktığını hesapladı. Maliyet, geçen sene aynı aya göre yüzde 80,59 artmış oldu. İPA’nın temmuz ayında yaptığı araştırmada bu rakam 38 bin 828 lira olarak hesaplanmıştı.

İBB Harekete geçti

İstanbul’da yaşanan bu enflasyonla birlikte, ilkokul öğrencilerinin beslenme sorunu ortaya çıktı. İBB, bu konuda harekete geçerek ilkokula giden çocuklara okullarının önünde bir adet sandviç, bir adet su, bir adet meyve suyu ve 200 ml süt yardımı yapmaya başladı. Günlük beş bin öğrenciye yapılacak olan yardım 2023-2024 Eğitim öğretim dönemi içerisinde 180 okul günü boyunca dağıtılacak.

39 ilçeyi kapsıyor

İstanbul genelinde 39 ilçede sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olduğu belirlenmiş olan mahallelerde, 100’ün üzerinde okulda ilk ve ortaöğretim öğrencilerine beslenme desteği sağlanacak.

Destek kapsamında belirlenen okullara haftada en az 1 kere ulaşacak şekilde dağıtım planlaması yapılırken, dağıtım noktaları ise desteğin birden fazla okulu kapsayacağı şekilde seçildi.

‘Talebimiz MEB’in çözüm üretmesiydi’

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, İBB’nin bu uygulamasının iyi ama yetersiz olduğunu belirtirken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda adım atmasını gerektiğini söyledi. Yılmaz, “İBB’nin yaptığı çalışma örnek bir çalışma. Bizim talebimiz, Millî Eğitim Bakanlığı’nın çözüm üretmesiydi. İBB çok güzel bir çalışma yapıyor ama yetersiz. İyi bir örnek, geliştirebilir bir örnek. Biz bu konudaki kesin çözümün Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bütçe ayrılarak ön yemek ve ulaşılabilir temiz su programlarının bir an önce başlamasını istiyoruz” dedi.(halk)

Editör: Haber Merkezi