Küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin de dengesi değişti. Ağustos ayında iki kez sıcak hava dalgası nedeniyle rekor sıcaklık yaşayan yurt genelinde bu hafta Balkanlar'dan gelen serin hava etkili oluyor.

Şiddetli rüzgar nedeniyle deniz kıyılarında oluşan dalgalar, tehlike arz etmeye başladı. Bu kapsamda bazı kent merkezlerinde geçici süreyle denize girmek yasaklandı.

DÜZCE

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan sahil kenti Akçakoca'da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Olumsuz deniz ve hava şartları nedeniyle yarın ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ediyoruz" denild

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle 9-10 Ağustos 2023 günlerinde denizde dalga boyunun 2 metreyi aşabileceği belirtildi.

Açıklamada, hava muhalefeti, şiddetli rüzgar ve lodos beklentisi sebebiyle denizde riskli bir ortam oluşacağının tahmin edildiği kaydedilerek, "Karadeniz sahillerimiz boyunca Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga boyunun 9 ve 10 Ağustos'ta 2 metreye ulaşacağı yönünde tahminler var. Tatilcilerimize bu şartlarda denize girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz. Ekiplerimiz sahillerde kırmızı bayrak çekerek, misafirlerimizi denize girmemeleri konusunda anonslarla uyaracaktır. Lütfen onların hayatını ve kendi hayatınızı riske atmayın ve uyarıları dikkate alın" ifadelerine yer verildi.

TEKİRDAĞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, şiddetli fırtına uyarısında bulundu. Uyarının ardından Tekirdağ'ın Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Komisyonu, aldığı kararla bugün ve yarın ilçede denize girilmesini yasakladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Şarköy Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da fırtına uyarısı yaptığı belirtilerek, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından 8-9 Ağustos 2023 tarihlerinde bölgemizde şiddetli fırtına olacağı uyarısı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla ilçemiz sınırları içerisindeki plajların halkımızın kullanımına kapatılmasına karar verildi" denil

Adıyaman'da Polis Memuru Tarafından Şehit Edilen 2 Komiser İçin Tören Düzenlendi Adıyaman'da Polis Memuru Tarafından Şehit Edilen 2 Komiser İçin Tören Düzenlendi

İSTANBUL

İstanbul'un Silivri ilçesinde kötü hava şartlarından dolayı İlçe kaymakamlığı tarafından 8-9 Ağustos 2023 tarihlerinde denize girmek yasaklandı.

Silivri İlçe Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "8 Ağustos - 9 Ağustos 2023 tarihlerinde sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava ve deniz şartları beklendiğinden, İlçemiz sınırları dahilindeki sahillerde denize girmek tehlikeli olup, denize girilmesi yasaklanmıştır" denildi.

Silivri Merkez Plajında uyarılara rağmen bazı vatandaşlar denize girmeye devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı cankurtaran ekipleri vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu.(karar)

Editör: Haber Merkezi