İstanbul Üniversitesi öğrencileri, okulun kampüslerinin ziyarete açılmasına rağmen öğrencilere kampüsler arası geçiş yasağı uygulanmasını protesto etmek amacıyla Vezneciler Meydanı'ndan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Ana Kapı önüne bir yürüyüş düzenledi.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis arkadaşlarını vurdu: Başkomiser ve amir öldü, 8 polis yaralı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis arkadaşlarını vurdu: Başkomiser ve amir öldü, 8 polis yaralı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğrencileri ile lise öğrencilerinin de katıldığı yoğun katılımlı eylemde öğrenciler, polis barikatıyla karşılaşarak ana kapının önüne kadar geldi.

Ana kapının önünde sloganlar atan öğrenciler, merdivenlere yerleşerek rektörle yapacakları görüşme öncesinde talepleri tartıştıkları bir forum düzenledi. Taleplerin kararlaştırılmasının ardından yönetimle görüşme talebi iletilirken, öğrencilere "rektör toplantıda ne zaman biter bilmiyoruz" yanıtı verildi.

Bu durum üzerine öğrenciler, "Korkma biziz, öğrencileriz!" sloganları atarak rektörle görüşene kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti.

Yaklaşık 20-30 dakikalık bir beklemeden sonra rektör görüşmeyi kabul etti. Öğrenci heyetinin görüşmesi devam ediyor.

Kaynak: cumhuriyet