Şehit olan polis memuru Cihat Ermiş'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Ankara'nın Haymana ilçesine götürüldü. Ermiş için Sındıran Köyü'ndeki Ulu Cami'de cenaze töreni yapıldı.

Törende, şehidin ailesi, yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin,  Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç bulundu. Şehidin kılınan cenaze namazından sonra Sındıran Köyü Mezarlığı'nda defnedildi. Ermiş'in eşinin de polis memuru olduğu bildirildi.

Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı! Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı!

'DOĞUYA TAYİNİNİ İSTEMİŞTİ AMA ÇIKMAMIŞTI'

Şehidin amcası Ramazan Ermiş, yeğeni ile en son Kurban Bayramında görüşebildiklerini belirterek, "Ondan sonra görev yerine döndü. İyi bir aile mensubuydu. Devletine sadakatle bağlıydı. Dün akşam böyle bir talihsiz kaza olmuş. İhbar üzerine bir operasyona gidiyorlar.

Karşı tarafında haberi varmış. Zile basınca zanlı içeriden ateş etmiş, mermi yeğenime isabet etmiş. Çok iyi bir insandı. Takdiri ilahi işte 5-6 yıllık polisti, ilk görev yeride İstanbul olmuştu. En sonki konuşmamızda doğuya gitmek istediğini söylemişti. Tayinini için başvurmuş ama çıkmamıştı. Vatan sağ olsun" diyerek ifade etti. (DHA)

Editör: Haber Merkezi