İstanbul'daki Düğün Salonları için Yeni Karar: Yanıcı ve Parlayıcı Maddeler Artık Kullanılmayacak

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonundaki havai fişek patlaması sonucu yaşanan trajedi üzerine İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası, can güvenliği gerekçesiyle düğün ve davet salonlarında yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanılmaması kararı aldığını duyurdu.

İSTDO Başkanı Sönmez, oluşturdukları tehlikeli durumlar nedeniyle düğünlerde ve kınalarda sıkça kullanılan volkanlar, köpükler, mumların ve benzeri maddelerin yasaklanmasını üyelerinden talep ettiklerini ifade etti. Sönmez, özellikle kapalı alanlarda kullanılan bu maddelerin sağlığa zararlı olduğunu ve yanıcı maddelerin zararlı gazlar çıkardığını belirterek, kapalı mekanlarda bu maddelerin kullanılmasının nefes darlığına neden olabileceğini vurguladı.

Kayseri'de Korkunç Kaza: Ölüm anne ile oğlunu ayırdı Kayseri'de Korkunç Kaza: Ölüm anne ile oğlunu ayırdı

Sönmez, aldıkları karar doğrultusunda volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk gibi yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanılmasını yasakladıklarını belirtti. Bu tür etkinliklerde, yerine sis makineleri ve tealight mum kullanılacağını açıkladı.

Irak'taki olayın ardından alınan bu tedbirin huzurun bozulmaması ve can güvenliğinin sağlanması açısından elzem olduğunu düşündüklerini belirten Sönmez, İstanbul'daki düğün salonlarının bu yasağa büyük oranda uyduğunu ve diğer illere örnek teşkil ettiğini ifade etti. Toplantıda alınan yasağın yüzde 90 oranında uygulandığını ve diğer illerde de bu uygulamanın başladığını sözlerine ekledi.(Halk)

Editör: Haber Merkezi